Restauracje, które codziennie przyjmują wiele gości dbają o to, by dania wydawane były sprawnie. W tym celu ich właściciele często inwestują w niezawodne sprzęty, które znacznie ułatwiają pracę pracownikom oraz dzięki którym poziom serwowanych dań jest znacznie na wyższym poziomie. Jakie sprzęty są niezastąpione w restauracjach? Poniżej przedstawiamy TOP 3 sprzęty, które musi mieć każda restauracja.
Robot wielofunkcyjny
Taki robot wielofunkcyjny to najczęściej jedno z pierwszych urządzeń, które pojawia się w restauracji. Dlaczego? Dzięki niemu można szybko blendować, siekać, ucierać, podgrzewać oraz gotować całe dania. Nowoczesne modele posiadają wgrane już przepisy, dzięki czemu wiele kucharzy ma ułatwione zadanie.
Obieraczka
To zdecydowanie must have w każdej restauracji, która chce zaoszczędzić na czasie. Obieraczki gastronomiczne nie tylko szybko poradzą sobie z obieraniem ziemniaków, ale także innych warzyw. W zaledwie kilka sekund otrzymamy pozbawione skórki, czyste, przygotowane do dalszej obróbki warzywa. Ten sprzęt szybko doceniają nie tylko sami pracownicy, ale i właściciele.
Ekspres do restauracji
Dobra, aromatyczna kawa w restauracji to podstawa. Dlatego też, wielu właścicieli restauracji bardzo uważnie podchodzi do tego zakupu, gdyż klienci uwielbiają zarówno przed daniem, jak i po wypić wyśmienitą kawę. Bardzo ważne jest, aby tego typu sprzęt był z najwyższej półki, dlatego warto rozważyć zakup ekspresów tradycyjnych marki Bezzera. Ekspresy Bezzera charakteryzują trwałością, niezawodnością oraz solidnym wykonanie. Zostały stworzone z myślą o lokalach, które dzięki nim mogą dziennie zaserwować nawet kilkadziesiąt (a nawet kilkaset) kaw. Większość modeli oferowanych przez doświadczoną i znaną na całym świecie markę Bezzera posiada wysokiej klasy rozwiązania, które sprawiają, że kawa z nich jest wyjątkowa. Większość z dostępnych modeli wyposażonych jest w bojler z wewnętrznym wymiennikiem ciepła oraz system regulacji temperatury.